Φωτογραφίες Ο.Π.Ε.Α.Ν

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Πυρκαγιά 19-10-2013

Πυρκαγιά ξέσπασε εχθές το μεσημέρι σε δασική περιοχή της Σιθωνίας. Το μέτωπο εντοπίστηκε πάνω από το κάμπινγκ Μιτάρι και προς τα Λαγόμανδρα.

 

Λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και το δήμου Σιθωνίας. Όπως ανέφερε στο halkidikinews.gr o αντιδήμαρχος Γιώργος Ψηλογιάννης, η φωτιά αν και αρχικά φαινόταν εύκολο να περιοριστεί, οι άνεμοι δεν διευκόλυναν το έργο της κατάσβεσης και κρίθηκε αναγκαία η συνδρομή των πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Από το Νέο Μαρμαρά έσπευσαν αρχικά τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και στη συνέχεια η δύναμη ενισχύθηκε από τον Πολύγυρο με πέντε οχήματα, από τη Θεσσαλονίκη με δύο, από την Κασσανδρεία με ένα, ενώ στην περιοχή κατέφθασε και ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ.  Μηχανήματα του δήμου Σιθωνίας συνέδραμαν στην κατάσβεση, ενώ σημαντική ηταν και η βοήθεια των εθελοντών  πυροσβεστών της  Ο.Π.Ε.Α.Ν  με  πέντε  πυροσβεστικά  οχήματα  και  20  εθελοντές.

Δύο καναντέρ έκαναν συνεχείς ρίψεις νερού και στις 3.30 η φωτιά είχε περιοριστεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κάηκαν περίπου 100 στρέμματα δάσους. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έγιναν ακόμα γνωστά, ενώ ερευνάται το γεγονός να προήλθε από καύση κλαδιών.

Της Βικτωρίας Καρακούση

HALKIDIKI  NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια: