Φωτογραφίες Ο.Π.Ε.Α.Ν

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

11/07/2008 ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΒΟΥΡΟΤΡΥΠΕΣ




Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σε περιοχή του δήμου Τορώνης στη Σιθωνία, σε σημείο ανάμεσα στις Καβουρότρυπες και στο Πλατανίτσι, κοντά στη θέση "Πορτοκάλι". Στο σημείο έσπευεσαν αρχικά πυροσβεστικά οχήματα του δήμου Τορώνης και των εθελοντικών ομάδων πυροσβεστών Τορώνης και Αγίου Νικολάου.
Λίγη ώρα αργότερα οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν από οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολυγύρου, ενώ δύο καναντέρ και δύο ελικόπτερα έκαναν συνεχείς ρίψεις νερού για να περιορισθεί το πύρινο μέτωπο, το όποιο ξεκίνησε από την κάτω πλευρά του δρόμου, προς τη θάλασσα. Αργότερα εντοπίστηκε και δέυτερο μέτωπο πάνω από το δρόμο, αλλά επενέβησαν άμεσα οι εθελοντές δασοπυροσβέστες που είχαν τα οχήματά τους κοντά στο μέτωπο.
Στην περιοχή έφθασε στις 13.30 και ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαργρίτης Τζίμας, συνοδευόμενος από τον νομάρχη Χαλκιδικής Αστέριο Ζωγράφο.Στην πυρόσβεση πήραν μέρος 17 οχήματα της πυροσβεστικής με 100 άνδρες, τρεις ομάδες της ΕΜΑΚ και άνδρες των εθελοντικών ομάδων της Χαλκιδικής.
«Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε για την φωτιά στις Καβουρότρυπες κινητοποιηθήκαμε άμεσα, διότι γνωρίζουμε πολύ καλά το σημείο και επιπλέον ξέρουμε πόσο επικίνδυνη ήταν μια εξέλιξη της πυρκαγιάς, αφού στην περιοχή υπάρχουν πυκνά δάση χαλεπίου πεύκης» ανέφερε στο “halkidikinews.gr” ο επικεφαλής των εθελοντών πυροσβεστών Αγίου Νικολάου O.Π.Ε.Α.Ν Θανάσης Ευαγγελινός.
Η εθελοντές του Αγίου Νικολάου συμμετείχαν με 3 δικά τους πυροσβεστικά οχήματα και 30 άνδρες. Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: