Φωτογραφίες Ο.Π.Ε.Α.Ν

Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

11.06.08 Τέσσερα νέα πυροσβεστικά οχήματα από το Υ.ΜΑ.Θ σε εθελοντές της Χαλκιδικής






















Τέσσερα νέα πυροσβεστικά οχήματα παραδόθηκαν το πρωί της Τετάρτης σε ισάριθμες εθελοντικές ομάδες του νομού Χαλκιδικής από τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης Μαργαρίτη Τζίμα και το νομάρχη Χαλκιδικής Αστέριο Ζωγράφο.
Το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης χρηματοδότησε τα τέσσερα οχήματα με 100.000 ευρώ ενώ η νομαρχία Χαλκιδικής διέθεσε άλλα 180.000 ευρώ για την αγορά άλλων τριών πυροσβεστικών οχημάτων που θα παραδοθούν και αυτά σε εθελοτνικές ομάδες του νομού.
Το πρωί της Τετάρτης στην είσοδο του διοικητηρίου της νομαρχίας Χαλκιδικής τελέσθηκε ο αγιασμός των οχημάτων από τον Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ.κ.Νικόδημο και στη συνέχεια σε ειδική τελετή παραδόθηκαν στους επικεφαλής των ομάδων τα κλειδιά των πυροσβεστικών οχημάτων. Tα τέσσερα πλήρως εξοπλισμένα οχήματα διατέθηκαν στις εξής εθελοντικές ομάδες: Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Χαλκιδικής, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης(για χρήση και από τους εθελοντές της Μ .Παναγίας), Ομάδα Εθελοντών Πυροπροστασίας και Προστασίας της φύσης «Δραγουντέλη». Ομάδα Δασοπροστασίας Εθελοντών Πυροσβεστών Αγ. Νικολάου O.Π.Ε.Α.Ν.«Ίταμος».Ο νομάρχης Αστέριος Ζωγράφος ευχαρίστησε τους εθελοντές του νομού για την ευαισθησία τους και τον υπουργό Μαργαρίτη Τζίμα για το αμέριστο ενδιαφέρον του και τη στήριξη που παρέχει στην προσπάθεια των ομάδων αυτών. «Ξεκινήσαμε μια νέα πρωτοβουλία στο πλαίσιο της πολιτικής που αναπτύσσουμε για την δασοπροστασία και σήμερα παραδίδονται τέσσερα καινούρια πυροσβεστικά οχήματα με ολοκληρωμένα συστήματα πυρόσβεσης. Παραδίδονται σε ανθρώπους, οι οποίοι αποφάσισαν σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του νομού να πάρουν την τύχη της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος στα χέρια τους» ανέφερε ο κ.Ζωγράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: