Φωτογραφίες Ο.Π.Ε.Α.Ν

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

03/06/08 ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ


Το Νομάρχη Χαλκιδικής Αστέριο Ζωγράφο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία ομάδας εθελοντών από την περιοχή Αγίου Αυγουστίνου της Γερμανίας.Οι Γερμανοί εθελοντές δώρισαν ένα πυροσβεστικό όχημα στην Ομάδα Πυροσβεστών Εθελοντών Αγίου Νικολάου, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη πυρκαγιών στη Σιθωνία.
Στην εγκάρδια και φιλική συνάντηση ο Νομάρχης ευχαρίστησε τους εθελοντές για την πολύτιμη προσφορά τους στο Νομό Χαλκιδικής.
«Η βοήθεια των Γερμανών εθελοντών καταδεικνύει την αναγκαιότητα περεταίρω ανάπτυξης του εθελοντισμού στη Χαλκιδική, τόνισε ο Νομάρχης σε δήλωσή του. Το θέμα των πυρκαγιών είναι ευθύνη και συλλογική και ατομική. Οφείλουμε να διατηρήσουμε το περιβάλλον ανέπαφο. Σ’ αυτή την προσπάθεια πρωτοστατεί φέτος η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής με την παράδοση, εντός των επόμενων ημερών, των τεσσάρων πρώτων μικρών πυροσβεστικών οχημάτων σε εθελοντικές ομάδες και συνεχίζουμε τις απαραίτητες διαδικασίες για την προμήθεια άλλων τριών οχημάτων, με τα οποία πιστεύουμε ότι θα ενισχυθεί η προληπτική προστασία του Νομού μας.Καλωσορίζω τους φίλους μας Γερμανούς εθελοντές στη Χαλκιδική κι εύχομαι το πυροσβεστικό όχημα που χάρισαν στην εθελοντική ομάδα του Αγίου Νικολάου, τούτη τη χρονιά να μη χρειαστεί να επέμβει για κατάσβεση πυρκαγιάς».Από την πλευρά τους οι εθελοντές διαβεβαίωσαν το Νομάρχη ότι η ομάδα τους θα συνεχίσει να παρέχει τη βοήθεια και την υποστήριξή της στην ομάδα του Αγίου Νικολάου, ώστε να γίνει περισσότερο δυνατή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: