Φωτογραφίες Ο.Π.Ε.Α.Ν

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Η Ο.Π.Ε.Α.Ν ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή της Ουρανούπολης. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την τοπική κοινότητα Ουρανούπολης, του δήμου Αριστοτέλη.

Οι συνεχείς αλλαγές στην κατεύθυνση των ανέμων δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Στη μάχη της κατάσβεσης θα μπει και ο Στρατός, αφού τέθηκε και στο Άγιο Όρος σε εφαρμογή το σχέδιο "Δευκαλίων".


Στην πυρκαγιά πείρε μέρος και η εθελοντική ομάδα της Ο.Π.Ε.Α.Ν με 3 οχήματα και 10 εθελοντές οι οποίοι ριχτήκαν στη μάχη από νωρίς το πρωί .
Στην μάχη έχουν ριχτεί και πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Κεντρική Μακεδονία. Το θετικό είναι πάντως ότι δεν κινδυνεύουν άνθρωποι και κατοικημένες περιοχές.



Για εμπρηστική ενέργεια μιλούν στο Άγιο Όρος σχετικά με την φωτιά που καίει από χθες το μεσημέρι.


Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που επικαλείται το «Αγιορείτικο Βήμα», η φωτιά εκδηλώθηκε από εμπρηστική ενέργεια και συγκεκριμένα από κάποιον αλλοδαπό εργάτη της περιοχής.




Στην Ουρανούπολη έχει σπεύσει κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο αρμόδιος εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας- ΠΣΕΑ Κωνσταντίνος Πάλλας προκειμένου να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια.

Παράλληλα, έχουν κινητοποιηθεί εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης από τη Θεσσαλονίκη που σπεύδουν στο σημείο της φωτιάς, ενώ έχει ήδη ζητηθεί η συνδρομή των δήμων του νομού Χαλκιδικής, αλλά και των Δήμων των υπολοίπων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ, που βρίσκονται σε ετοιμότητα για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.