Φωτογραφίες Ο.Π.Ε.Α.Ν

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

6/8/11 Μεγάλη Πυρκαγιά στη Σιθωνία


Μάχη με τις φλόγες δίνουν από τις 14.15 δυνάμεις της πυροσβεστικής και εθελοντές τις Ο.Π.Ε.Α.Ν για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή «Πέτρος» μεταξύ Νικήτης και Ν.Μαρμαρά. Ο άστατος καιρός και οι κεραυνοί που έπεσαν το προηγούμενο βράδυ φαίνεται να ευθύνονται για την πυρκαγιά που ξέσπασε στη Σιθωνία. Τα πυκνά δάση της περιοχής βρέθηκαν και πάλι να απειλούνται και οι πυροσβεστικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν άμεσα. Λίγο πριν τις 17.00 η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο. Στην περιοχή έφθασαν 5 οχήματα τις Ο.Π.Ε.Α.Ν με 30 εθελοντές 15 πυροσβεστικά οχήματα τις Π.Υ με 70 άνδρες, δύο πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ, ενώ λίγο αργότερα στην κατάσβεση συμμετείχαν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο που κρίθηκαν αναγκαίο να σηκωθούν από τη Μίκρα λόγω των ανέμων που έπνεαν στη Σιθωνία. Ουσιαστική βοήθεια προσέφεραν και μηχανήματα του δήμου Σιθωνίας που έσπευσαν στην περιοχή.Την εβδομάδα που πέρασε λόγω του καιρού, η Ο.Π.Ε.Α.Ν η Πυροσβεστική και ο δήμος Σιθωνίας χρειάστηκε να παρέμβουν και να σβήσουν πάνω από δέκα πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή της χερσονήσου.

Επισκέψεις

Τη βάση τις Ο.Π.Ε.Α.Ν επισκέφτηκαν Ο Αντιπεριφερειάρχης περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής Ο κ. Ιωάννης Γιώργος, Ο Διοικητής Π.Υ Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιαννακόπουλος Αργύριος και ο Διοικητής Π.Υ Χαλκιδικής κ. Αμπαράς Στυλιανός. Ενώ στην συνέχεια επισκέφτηκαν την Ο.Π.Ε.Α.Ν οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Σιθωνίας κ.Παπαστεργίου Αχιλέας και Δημητρός Δημήτριος.

Πυρκαγιές 1-2-3/8/2011

1/8/11

Περιοχή Στενούρα Αγ. Νικολάου η πυρκαγιά έκαψε περίπου 60 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και ελαιόδεντρων η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 11 15 π.μ και τέθηκε υπό έλεγχο στις 12 30 μ.μ. Στην κατάσβεση πήραν μέρος 5 οχήματα τις Ο.Π.Ε.Α.Ν με 22 εθελοντές και δυνάμεις τις Π.Υ.

2/8/11

Εθελοντές τις Ο.Π.Ε.Α.Ν με όλα τα πυροσβεστικά οχήματα συμμετείχαν μαζί με δυνάμεις τις Π.Υ σε πυρκαγιές που εκδηλωνόταν λόγο κεραυνών.

3/8/11

Συνεχίστηκε η επιφυλακή για τυχόν εκδήλωση πυρκαγιάς από κεραυνούς, επίσης έγινε κατάσβεση πυρκαγιάς στην Νικήτη.